Motionera rätt

Den bästa motionen är den som blir av. Därför är det viktigt att man väljer en träningsform man trivs med och tycker är rolig.

Det finns så många fördelar med att motionera. Lär dig mer om träning och öka motionsmotivationen! Du vet väl att muskler förbränner fett även när du inte tränar aktivt?

Vad är viktigt att tänka på när du skall börja träna? Oavsett om man är överviktig eller ej finns det några saker man bör tänka på, bland annat att välja en bra motionsform och att ta det lugnt i början. Är man kraftigt överviktig är det lättast att börja med promenader.

Ibland kan det vara svårt att veta vad träningen syftar till. Vad bör man träna och varför? Vad tränar jag egentligen när jag kör ett spinningpass - är det konditionsträning eller är det styrketräning? Läs mer om olika träningsformer.

Träningsprogram

Magträning med abslide
Effektiv träning för bålstabiliteten som är så enormt viktig i vårt stillasittande liv.

Fyraveckors nybörjarprogram för joggare hjälper dig att komma igång med de rätta delarna av uppvärmning, powerwalk, jogging och stretch.

  

Drömmer du om att klara av att springa 5 km i sträck?
Med träningsprogrammet från Iform kan du åstadkomma något som vid första tanken kan verka omöjligt.

Månadens peptalk

”Ge aldrig, aldrig, aldrig upp!” (Winston Churchill)

VARFÖR GER VI upp? När vi tycker att vi har tappat kontrollen, då ger vi upp. När vi misslyckats så många gånger att det inte ens är lönt att försöka igen. Många av oss ger upp när vi känner att våra ansträngningar inte gett det resultat vi förväntat oss.

Pykologen Martin Seeligman och många andra forskare har visat att den inlärda hjälplösheten gör sig påmind i situationer som vi i själva verket behärskar.
Även när vi kan göra något åt de problem som uppstår hindras vi av en inre känsla av hjälplöshet och oförmåga som gör att vi inte kan se eller ompröva våra möjligheter. Vi blir passiva offer i en situation som vi annars lätt skulle kunnat hantera.

Exempel: En golfspelare av absoluta världseliten kunde inte slå rakt med sin järntvåa. Varje gång han hamnade på ett avstånd där denna klubba skulle användas slog han bollen i fel riktning. Han tränade och tränade. Talade med olika tränare. Prövade olika träningsmodeller och metoder, men inget hjälpte.

Då plockade han bort denna klubba från golfbagen och spelade med järnettan istället. ”En anpassning efter omständigheterna”, säger han.
Faktum är att han gav upp efter alla misslyckade försök till förändring. Han drabbades av inlärd hjälplöshet.

Träna dig till att kontrollera dina känslor och tankar. Vad hjälper exempelvis talang när det flödar negativa tankar i din hjärna? Det gäller att vara tuff och styra upp!

Fortsätt kämpa, tjejer! Ta nya tag direkt! Ge aldrig, aldrig, aldrig upp!