För dig som tänker på vikten och hälsan

Öppet för nya medlemmar

VILL DU GÅ med i Viktiga listan? Läs mer om listan och anmäl dig!

Länktips

The Incredible Shrinking Woman
En amerikansk kvinnas hemsida om sin viktminskning och om allt hon har lärt sig på vägen. Mycket läsvärt, mycket lärorikt och mycket klokt!

Piggelin
Träningssajt där man kan fylla i träningspass, almanacka, delta i disskussioner och utmana kompisar, och lite annat smått och gott.

Fettförbränning

Det finns ett tillfälle som du kan bränna mer fett än annars. Det är precis när du stigit upp, före frukost. Då är ditt blodsocker lågt och dina insulinnivåer är nästan obefintliga. Den energi du förbrukar kommer därför inte från maten du just ätit, utan tas istället direkt från fettcellerna. Det gör att en rask promenad direkt före frukost kommer att ge en enastående fettförbränning, och är ett effektivt vapen för att gå ner i vikt.
(Ur "Allt om fettförbränning")

Ayur veda-råd för ett sunt ätande

  1. När du äter, hur mycket, hur litet som helst, sitt alltid ner. Stå aldrig upp. Ät inte när du kör, talar i telefonen etc.
  2. Gör inget annat medan du äter. Det är bäst att inte läsa tidningen, titta på TV, läsa en bok, lösa korsord eller ens lyssna på musik. Du kan då bättre koncentrera dig på att njuta av maten, vilket är meningen.
  3. Ät bara när magen är tom. Ingen osmält mat skall vara kvar i magen från tidigare måltider. Det tar ca 4 timmar för all mat att smältas, tills magen är tom igen.
  4. Stoppa inte mat i munnen innan du svalt den förra tuggan.
  5. Tala inte med mat i munnen.

Vad är Viktiga Listan?

Viktiga Listan är en e-postlista för alla sorters viktminskare.

  

Endast för medlemmar

medlemsavdelningen hittar du våra personliga sidor, viktdagboken och vikttabellen.

Senast uppdaterad: 05/07/27 22:08 . Redaktion